Έχουμε αγοράσει το κόσμημα των ονείρων μας και ανυπομονούμε να το φορέσουμε! Πως όμως θα το διατηρήσουμε σαν καινούργιο; Πως θα διατηρήσει τη λάμψη του;

Παρακάτω σας δίνουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσετε τα κοσμήματά σας καινούργια για πάντα!

Χρησιμοποιώντας καθαριστικό μετάλλων

Γυαλίστε το μέταλλο με ένα πανί ποτισμένο με καθαριστικό μετάλλων για να αφαιρεθούν τυχόν αμαυρώσεις. Η καθημερινή χρήση εμποδίζει το μέταλλο να γίνει θαμπό, ωστόσο, η έκθεση σε σαπούνια και άλλα καθαριστικά μπορεί να δημιουργήσει μια μεμβράνη στην επιφάνεια.

Χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό πιάτων

Καθαρίστε τις βρώμικες επιφάνειες από το μέταλλο χρησιμοποιώντας ένα ήπιο απορρυπαντικό, όπως ένα υγρό πιάτων, αναμεμειγμένο με ζεστό νερό. Χρησιμοποιείστε ένα μαλακό πανί για να σκουπίσετε τις πολύ λερωμένες περιοχές. Ξεπλύνετε το μέταλλο με ζεστό νερό.

Νερό με οδοντόβουρτσα

Χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα σε κοσμήματα που περιέχουν πολύτιμους λίθους ή κρυστάλλους. Οι τρίχες της οδοντόβουρτσας μπορούν να καθαρίσουν δυσπρόσιτα σημεία σε περίπλοκα κομμάτια κοσμημάτων. Χρησιμοποιείτε πάντα νερό όταν καθαρίζετε με την οδοντόβουρτσα για να αποφύγετε το γδάρσιμο της επιφάνειας του κοσμήματος.

Μαγειρική σόδα με νερό

Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας και νερού για να σχηματίσετε μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στο μέταλλο και σκουπίστε την με ένα μαλακό πανί. Συνεχίστε να σκουπίζετε το μέταλλο με ένα καθαρό πανί μέχρι να γυαλίσει.

Στεγνώστε καλά το ασήμι Alpaca πριν αποθηκεύσετε το μέταλλο. Αν και το ασήμι Alpaca δεν θα σκουριάσει, το νερό μπορεί να κάνει το μέταλλο να θαμπώσει.