Πώς να αποθηκεύσετε τα κοσμήματα σας για το ταξίδι: Συμβουλές και κόλπα

Η αποθήκευση κοσμημάτων για ταξίδια μπορεί να είναι πραγματικός πονοκέφαλος. Τα κολιέ μπερδεύονται, τα μικρά σκουλαρίκια χάνονται στα βάθη της τσάντας σας και ανησυχείτε μήπως καταστραφούν τα πιο ευαίσθητα κομμάτια σας.

Θα σας δείξουμε πόσο εύκολο μπορεί να είναι να διατηρείτε τα κοσμήματά σας οργανωμένα και ασφαλή ενώ ταξιδεύετε. Eίτε ετοιμάζετε βαλίτσες για μεμονωμένες καλοκαιρινές διακοπές είτε συνεχώς εν κινήσει για δουλειά!

Διαβάστε παρακάτω τα αγαπημένα μας tips και συμβουλές για το πώς να πακετάρετε τα αξεσουάρ σας για αεροπορικά ταξίδια.

Πριν ξεκινήσετε να πακετάρετε…

Πριν καν ανοίξετε τη βαλίτσα σας, είναι σημαντικό να αποφασίσετε τι κοσμήματα θέλετε να πακετάρετε για τις διακοπές σας.

Μπορείτε να το βασίσετε αυτό γύρω από τα ρούχα που παίρνετε. Αν θέλετε να προγραμματίσετε τα ρούχα των διακοπών σας εκ των προτέρων, ή ίσως έχετε μερικά βασικά κομμάτια στο μυαλό σας που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση.

Η βασική μας συμβουλή όταν αποφασίζετε τι κοσμήματα να πάρετε στις διακοπές:

Διατηρήστε το ελάχιστο: Δεν θέλετε να πάρετε μαζί σας ολόκληρη την κοσμηματοθήκη σας! Δοκιμάστε και μείνετε με μερικά ευέλικτα αξεσουάρ που ταιριάζουν σε κάθε στυλ. Εναλλακτικά, επιλέξτε ένα σετ κοσμημάτων ημέρας και ένα σετ βραδινών κοσμημάτων.
Αφήστε τα τιμαλφή σας στο σπίτι: Όσο κι αν αγαπάτε αυτό το πολύτιμο κολιέ με διαμάντια, καλύτερα να το αφήσετε πίσω! Είτε τα κοσμήματά σας έχουν συναισθηματική είτε χρηματική αξία, τα πιο πολύτιμα κομμάτια σας δεν αξίζει να τα χάσετε. Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν θα πάρετε κάτι ή όχι, απλώς αναρωτηθείτε: Θα μπορούσα να αντικαταστήσω αυτό το αντικείμενο;
Βέρες αρραβώνων/γαμήλιων βέρων: Εάν τις φοράτε 24 ώρες το 24ωρο, είναι πιθανό να είναι πιο ασφαλείς αν τις πάρετε μαζί σας διακοπές. Διαφορετικά, όπως όλα τα άλλα ακριβά και αναντικατάστατα κοσμήματα, θα συνιστούσαμε να τα αφήσετε στο σπίτι (σε πολύ ασφαλές μέρος).
Τώρα που αποφασίσατε ποια αξεσουάρ θα πάρετε μαζί σας στις διακοπές, ας προχωρήσουμε στους καλύτερους τρόπους συσκευασίας κοσμημάτων για ταξίδια!

Μέθοδοι αποθήκευσης κοσμημάτων DIY

Χρειάζεστε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να πακετάρετε τα κοσμήματά σας για τις διακοπές σας; Θα εκπλαγείτε με το τι μπορείτε να κάνετε με λίγα μόνο αντικείμενα από το σπίτι! Διαβάστε παρακάτω για τα αγαπημένα μας DIY tips συσκευασίας κοσμημάτων. Συμβουλές για το πώς να μην μπλέκονται τα κολιέ ενώ ταξιδεύετε και καινοτόμες ιδέες αποθήκευσης σκουλαρικιών.

Πως πακετάρουμε τα κολιέ μας.

Το κόλπο με το καλαμάκι: Περνάμε τη μια άκρη του κολιέ μέσα από ένα καλαμάκι και μετά κουμπώνουμε. Τόσο απλό! Είναι το πιο ασφαλές κόλπο αποθήκευσης κολιέ που υπάρχει. Να έχετε κατά νου ότι μπορεί να πιάσει αρκετό χώρο στη βαλίτσα σας εάν σκοπεύετε να πάρετε πολλά κοσμήματα. Επίσης δεν θα λειτουργήσει για μεγαλύτερα κομμάτια. Όμως είναι ένα δοκιμασμένο κόλπο για να σταματήσουν να μπλέκονται τα κολιέ σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Η μέθοδος της πετσέτας: Τοποθετούμε τα κολιέ σε μια μικρή πετσέτα, αφήνοντας μερικά εκατοστά απόσταση μεταξύ τους. Τυλίγουμε την πετσέτα κατά μήκος και διπλώνουμε τη στη μέση. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λαστιχάκια σε κάθε άκρο για να κρατήσουμε το ρολό κοσμημάτων στη θέση της. Αυτό κρατάει τα κολιέ σας από το να μπερδεύονται ενώ ταξιδεύετε!
Μεμβράνη: Παρόμοια με την παραπάνω, αλλά ελαφρώς λιγότερο απαλή για τα ευαίσθητα κολιέ σας από το απαλό ύφασμα. Τοποθετούμε κάθε κολιέ σε ένα τμήμα μεμβράνης, αφήνοντας μερικά εκατοστά απόσταση μεταξύ τους και στη συνέχεια τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό.

Πως πακετάρουμε τα βραχιόλια μας.

Ρολό βραχιολιών: Η καλύτερη μέθοδος συσκευασίας κοσμημάτων για ρυθμιζόμενα και ελαστικά βραχιόλια. Βρίσκουμε ένα κυλινδρικό αντικείμενο (μπορεί να είναι ακόμη και μια τυλιγμένη πετσέτα χεριών ή ένα άδειο ρολό χαρτιού υγείας) και απλά περνάμε τα βραχιόλια μας από πάνω. Βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε τοποθετήσει το ρολό σε μια πλαστική σακούλα πριν ταξιδέψουμε, σε περίπτωση που κάποιο βραχιόλι γλιστρήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Το κόλπο με τα καλαμάκια: Για μη ρυθμιζόμενα βραχιόλια με κουμπώματα που δεν εφαρμόζουν με ασφάλεια, χρησιμοποιούμε καλαμάκια. Απλώς κόβουμε τα καλαμάκια και περνάμε τα βραχιόλια μας μέσα. Κλείνουμε το κούμπωμα και είμαστε έτοιμοι!

Πως πακετάρουμε τα σκουλαρίκια μας.

Η μέθοδος της κάρτας: Κάνουμε τρύπες σε ένα κομμάτι πλαστικής κάρτας και, στη συνέχεια, απλώς τοποθετούμε τα σκουλαρίκια μας! Για να είναι ασφαλή, τα τοποθετούμε σε μια πλαστική σακούλα σε περίπτωση που κάποια σκουλαρίκια χαλαρώσουν κατά τη μεταφορά.

Πώς να αποθηκεύσετε τα κοσμήματα σας για το ταξίδι

Κουμπιά: Εάν έχετε κουμπιά στο κουτί ραπτικής σας, αποτελούν μια εξαιρετική λύση συσκευασίας σκουλαρικιών. Εισάγουμε το σκουλαρίκι πίσω από την κουμπότρυπα και στη συνέχεια τοποθετούμε σε μια πλαστική σακούλα ή θήκη κοσμημάτων για επιπλέον ασφάλεια.
Θήκες χαπιών: Μια εξαιρετική επιλογή για τη συσκευασία σκουλαρικιών με καρφιά ή άλλα μικρά και ευαίσθητα κοσμήματα. Κάθε ζευγάρι μπορεί να έχει τη δική του θήκη, διατηρώντας τα τέλεια οργανωμένα.

Πως πακετάρουμε τα δαχτυλίδια μας.

Υποδοχή δαχτυλιδιού DIY: Όπως και στην παραπάνω συσκευασία βραχιολιών, μπορούμε να περάσουμε τα δαχτυλίδια μας πάνω από ένα τυλιγμένο πανί. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μια πλαστική σακούλα για το ταξίδι.
Θήκες χαπιών: Δείτε στην ενότητα «σκουλαρίκια» παραπάνω!